Parken Zoo

Går det att göra Parken Zoo i hällregn? Ja visst! Det funkade alldeles utmärkt. Det provade vi på igår. För vem ska man lite på? Först sa meterologerna en sak och sen ändrade de sig till en annan, vilken visade sig vara helt fel. Enstaka skurar blev till ihållande spöregn!!! Men vad gjorde det. Bra kläder räddar det mesta. Och har man inte det får man ha ett stort papaply. Vi hade både och igår.
Naturligtvis började vi hos djuren. Filips mål var lejonen, tigrarna och flödhästarna. Men det visade sig ganska snabbt att själva djuren inte var så intressanta. Jo ett djur fångade hans uppmärksamhet länge (återkommer till det senare). Upptäckare som han är hittade han ett tigerhus där man fick dra, lyfta, lukta mm. Allra roligast var det när man lyfte på tigerns svans och den kissade. Lite spännande var det när vi fick se geoparden sitta ca 1 meter ifrån oss och tvätta sig. Vad var det då för djur som fångade Filips intresse förutom de två bråkiga flodhästarna? Jo, krokodilerna. Där stod han länge och tittade. När sen en skölpadda satte sig på krokodilens rygg blev det mer spännande. Avslutade djurparken med att hälsa på hos Kalle Kunskap, det nya på parken Zoo istället för Fantomenland. Och hur kul var det inte att få krypa ner i en toalett och få den att prutta???
Efter en påtvingad fikapaus var det karuselldags. Det gick bra att åka trots regnet. Efter några timmar stängde de dock flera pga regnet men då var det ändå dags att dra sig hemåt. Klockan började närma sig stängningsdags och hungern började göra sig påmind. Lite blöta och trötta begav vi oss hem igen. Och som vanligt vill Filip tillbaka igen. Då vill han lära mig köra radiobil. Det visade sig att han var en hejare på att köra och sladda. "Du är mycket bättre än mamma", sa Anders.

 Lite skillnad på en tigertass och en hand.

   

 Mörkt, ja vet, men man kan ana krokodil o sköldpadda.

   

  





Idag känns det som att man vill ha en slappardag men måste nog ta tag i både tvätt o strykning. Helst städa med. Har även några garderober att byta plats på. Nåja, allt som inte blir klart idag står ju kvar imorgon...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0