rastlöshet

Nu har vi firat jul ordentligt. På självaste julaftonen var vi hos mormor o morfar tillsammans med morbror m familj, gammelfarmor Gun och Elisabeth. Även Anders var med en stund. VI åt god mat och i år fick Filip lämna barnbordet och sitta med oss andra. Det var han väldigt glad för har han berättat nu i efterhand. 
Sen blev det en lång väntan på att Tomten skulle komma. Vi hann titta klart på nästan hela Kalle innan morfar fick se honom komma i skogen. Alla ungar blev glada och nyfikna. Tom Filip som är tveksam till Tomten blev lite fundersam när han upptäckte att alla i släkten fortfarande var samlade. När sen Tomten visste så mycket om alla barnen såg de frågande ut. Med sig hade han klappar till alla, både stora som små. 
När alla klappar var öppnade bjöds det på både fika och kortvisning. En gammal tradition vi hade förut på juldagen var att vi skulle gå ner i min farmor och farfars gillestuga och titta på diabilder. Nu har det inte blivit gjort sen farfar gick bort så det var en mysig och kul stund att se alla gamla bilder från förr och det blev många skratt och många minnen som kom tillbaka. 
Det blev sent innan vi körde hem i den bitande kylan. Mätta, glada och harmoniska. 
 
 Morfar hälsar alla välkomna
 Barnbordet redo för mat
 Stora killen
   Finns det några snälla barn här?
 
När Tomten gått fick nissarna hjälpa till att dela ut resten av klapparna.
  
 
 
 
På Juldagen gick morfar på bio med grabbarna. De hade länge planerat att se Pingvinerna från Madagaskar. Jag o mamma myste ner oss och drack lite glögg och tittade på dokumentären om Den stora branden.
 
Idag har vi bara tagit det lugnt. Jag har tittat på sändningarna från Tsunamin och grabbarna har spelat Skylanders och Disney Infinity och Noel har även hunnnit med att bygga lego. När han gör det märker man inte av honom förutom när det är ett snöre som ska knytas. Han bygger helt själv efter ritning och man ser hur stolt han är när han är klar. Lilleman har helt plötsligt blivit stor.
Nu har grabbarna åkt med Anders. De är skönt att det går så bra när de ska byta "hem". De verkar så glada både när de kommer och när de åker. Nu har de varit extra noga med när de skulle till Anders eftersom de vet att de ska åka till Säfsen och åka skidor. Vilken underbar upplevelse för de!
Det är bara jag som tycker det blir så tomt och tyst när de åker men det visar jag inte för de. Blir rastlös när de har åkt och går mest runt här hemma. Det brukar lägga sig efter nån dag och så rullar det på med jobb. Nu blir det lite annorlunda eftersom jag är ledig men ska försöka fylla dagarna med sånt jag annars inte hinner med. Lite rea, bokläsning och sätta in lite fotografier.
 
God fortsättning på er alla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0