Parken Zoo

Igår var det dax att besöka Parken Zoo och vilken tur vi hade med vädret. Denna resa var planerade sen en månad tillbaka och vädret har ju inte var nåt vidare men så igår blev det äntligen sol.
Eftersom nöjesparken skulle vara stängd kunde vi koncentrera oss helt på alla djur och lekavdelningen.
Lejonen var ett måste och i år fick vi även se deras gulliga bebisar. "Är de verkligen barn fast de är så stora", undrade Filip. Vi fick se många gulliga djurbebisar. Lilla Melker (ett föl), 3 dagar gamla griskultingar, killingar mfl. Killingarna var så nyfikna. En av de hoppade upp i våran vagn och drack ur sugröret på Filips festis.
 Vi letar kängurur men hittar bara vårtsvin.
 Busig lejonbebis.
  På tigerjakt.
  
Lunchdax. Vi fick äta den till skönsång. Medan grabbarna åt köttbullar sjöng de högt köttbullesången från Madicken.
   Djurbebisar.
Vi fick se många kattdjur. Både stora och små. Min favorit var de små gulliga sandkatterna. Den stora svarta juguaren Avatar hade man velat se in action men han låg och vilade på sin klipphylla. Inne i Amazonas fanns det läskiga djur.
  Sussi är kepsvakt så inte strutsarna tar de.
   
Efter en välförtjänt glass blev det en massa lek. Naturligtvis inne vid toaletten som pruttar men det bästa enligt Filip var den stora rutschkanan och trampbilarna. Noel bjöd på glass innan det var dax för hinderbana och studsmatta.
   
   
Nöjesparken skulle ju vara stängd men öppnade visst ändå. Hur ska man kunna säga nej till karusellerna då? Men då är man glad att man har så duktiga och förstående barn. När jag förklarade att de fick välja två-tre karuseller idag och att vi kommer tillbaka hit en annan dag för att bara åka karuseller så var de helt med på det. Filip var kaxig och ville åka allt själv och följde även med brorsan i tåget. Så kul att se han med ett stort leende när han åkt både Masken och Hoppande grodan själv.
Försökte även att vinna en stor Angry Bird men gick inte så bra. Avslutade dagen med lite fika. Alla tyckte vi att vi haft en superskön dag och kände oss inte alls så slut som man ibland gör när man ska hinna med allt. Nu kunde vi ta det lugnt och bara njuta. Skönt att det inte var så mycket folk heller. Man kunde ha bra överblick och se var grabbarna var utan att de försvann i vimlet.
  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0