familjerally

Nationaldagen firade vi med att åka familjerally längs med Ängsövägen. Starten var vid Kungsbyn och där kunde vi gå i deras djurpark. Det var en ny trevlig upplevelse dälr vi fick se bla älgar på nära håll. Killarna var mest fascinerade när de fick mata getterna. Det var både spännande o läskigt. Att de sen hade en bilpark med traktorer, grävare mm som man fick leka med gjorde inte saken sämre. Men åka med en riktig traktor in bland djuren det ville de inte.
Kl tolv gick startskottet och det var fritt att börja ta sig runt bland sevärdheterna.
Första stoppet gjorde vi vid ett B&B där det fanns vikingar. Vi fick baka tunnbröd och skriva runor.
Nästa stopp gjorde vi vid Ängsö slott. Där pratade vi om spöken och gick på loppis.
Vid Ängsö islandshästar kunde man rida om man ville, annars kunde man prova på både yxkastning och pilbåge. Vi provade båda.
Nästa stopp vi gjorde var vid Ängsö fiskebutik. Där fick vi smaka rökt fisk och räkor. Klappa både levande och döda fiskar samt äta glass. Träffade även en gammal klasskamrat som jag inte sett på många år. Kul!!!
Sista anhalten för oss var vid Ängsö golfklubb. Där fick vi prova på att slå lite bollar. Båda killarna tyckte att det var superkul att spela och ville göra det mera. Även här bjöd de på glass och kaffe.
När vi åkte mot målet vid Kungsbyn såg vi att det regnade lite varstans men vi klarade oss helt utan regn.
När vi gått i mål ville grabbarna gå in i djurparken igen och leka. Sen hann vi även med att leka i lekparken utanför en stund innan vi åkte hem.
Det var en trött men glad familj som åkte mor Sura. Nu hoppas vi bara på Fru Fortuna och att vi kanske vinner något pris i tipsrundan.

  

  

  
Lite läskigt är det när de är så många.

   

  

  

   

   


Vet ni förresten vilken som är Västmanlands landskapsfisk?
(barnfråga på tipsrundan)


Svar: Gös


Så här trött blir man efter att ha varit på rally.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0