semester

Tre intensiva dagar har vi haft med mycket regn och lite sol. Det hällregnade när vi åkte hemifrån i torsdags och det gav sig inte. Vi stannade i himmelriket, chokladfabriken Cloetta. Det var godis överallt och innan vi var klara hade det blivit en hel del. För de som älskar choklad är det ett måste.
Väl på hotellet blev Filip fundersam och orolig över vad som hände. Han är inte så tuff våran stora lilla kille. Vi tog en sväng på stan och köpte mat. Filip valde hamburgare, vad annars.

  

Efter en orolig natt där Noel kinkat och Filip velat åka hem till Klockartorpsvägen var vi inte så pigga. Sol var lovat men stämde inte så bra. Inget regn iallafall. Filip gick på högvarv så frukosten glömde han helt bort. Vi andra försökte njuta lite. Blev sen nästan påsprungna av Per Gessle. Och ja, han är lika plastig som man tror.

Sen begav vi oss mot Vimmerby och Astrid Lindgrens värld. Och vi var inte själva. Men vad det var smidigt. Inga köer och snabbt gick det att ta sig in. Stort plus i kanten.
När man kommer in hamnar man på Bråkmakargatan, faktiskt den gata där man spelade in Lottafilmerna. Vi tittade in i Lottas hus innan vi gick vidare till en stor gräsyta där man kunde leka.
Filip började med att klättra och leka både Pippi och Emil.

 

Sen blev det Karlsson på Taket teater. Både jag och Filip hade kul. Vi gick oxå till Karlssons hus och hälsade på. Det var högt så man nästan fick svindel. Han hade en massa rutschkanor och tunnlar man kunde åka i och det skull naturligvis Filip prova.

  

Sen fortsatte vi till Junibacken och träffade Madicken, Lisabeth mfl. Här kunde man klättra upp på taket där Madicken "flyger" från och jag vem skulle inte göra det?

 

Nästan allt är gjort i barnstorlek så det var extra roligt att gå ut och in i husen och leka tyckte Filip. Själv fick man vika sig dubbel för att komma in men det är ju en värdslig sak som Karlsson säger.

 Här är Filip dörrvakt hos Tant Berg.

I Emils snickerboa fick man tälja egna gubbar och hur kul är det inte att få ha en riktig kniv? Sen måste man ju klättra lite oxå. Emil, Ida mfl såg vi när vi satt och åt mat.

   

I Körsbärsdalen träffade vi Jonathan och Skorpan. Filip passade på att kolla in gården medan de var ute. Till Törnrosdalen och Tengil var vi aldrig. Men de fanns...

  

 Noel sov sig mest igenom dagen.

När vi kom till Mattisborgen var Filip skadad. Han hade ramlat och skrapat ena handen och då kan han inte använda den på flera dagar. Så Anders fick klättra medan Filip höll sig på marken.
 
 

När vi träffat Rasmus på luffen och ParadisOskar fick man åka flotte.



Dagens höjdpunkt var Pippi och Villa Villerkulla. Vi fick se teater om när Pippi skulle resa bort med sin pappa men inte kunde åka från Tommy och Annika. Filip lagade mat i Pippis kök, letade efter Herr Nilsson och plockade sten till Lilla Gubben. Han blev lite besviken när det inte var en riktig häst. Till Pippi fick vi gå två gånger och Filip ville ändå inte gå därifrån.

   

  

 

Lilla staden. Vimmerby i miniatyr. Härifrån har Astrid hämtat de flesta av sin miljöer till böckerna.

 

Varför vara stilla när man kan röra på sig. Filip gick, sprang, hoppade, klättrade mm i sju timmar. Vagnen satt han bara i när vi kom och när vi skulle gå hem. Det var ungefär som en pappa sa " jag tror jag har sprungit sju mil idag". Det var verkligen en park gjord för barn och barns upptäckarlust.

  

När det var dags att gå hem grinade Filip. "Jag vill vara kvar i Vimmerby hos Pippi och laga mat. Jag har haft kul här." Sen dess har han pratat om att han ska åka tillbaka. Jag skulle oxå gärna åka tillbaka igen. Men den här gången kanske jag skulle välja att vara där i två dagar. Då behöver man inte stressa runt utan kan välja vad man vill göra och se mer uppträdanden. Noel får växa till sig så tror jag att det blir ett nytt besök hos Pippi!

När vi sen åkte hem somnade Filip gott. Jag tror han drömde om allt han varit med om och gjort. Han hade fått handla det han vill för sina egna pengar och han var bestämd med vad han ville ha och inte. Han hade gärna köpt ett Pippihus med dockor oxå men det kommer ju en födelsdag inom kort. Många pojkar köpte Emils mysse och bysse men Filip ville ha Pippikläder och peruk. En Karlssondocka blev det, ryggsäck, tröja, krumelurpiller, solskydd till bilen och ett kort. Det mesta med Pippi på.

 

På hemväg stannade vi för blöjbyte och mat.

 

Behöver jag säga att vi sov gott alla fyra den natten. Inget knussel från nån.

Morgonen efter spöregnade det igen. Tänk att vi lyckades ha tur med vädret hos Pippi. Vi var alla lite slitna och killarna sov till åtta. Efter frukost tog vi det lugnt och packade. Filip tittade på Karlsson på Taket filmen och sen gick vi lite i affärer innan vi åkte hem.

 

                                                                                                             Hoppsan hejsan!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0