Vimmerby

I helgen var vi på vår årliga resa till VImmerby och Astrid Lindgrens värld. I år var både Anders o morfar med. Vi hade två underbara dagar trots varierande väder. Gruppindelningen var klar, Jag, mormor o Noel medan Filip var med Anders o morfar. För naturligtvis ville grabbarna göra olika saker.
Vi tågade till Törnrosdalen för att se på Emil teater och de gick till Saltkråkan o Karlsson. Sedan möttes vi för att äta innan de besökte Ronja o vi gick till Katthult och Karlsson. Vi sammanstrålade för att fika och sedan se på Ronja teater. Noel blev rädd när åskan slog ner i Mattisborgen så han, mormor o morfar lyssnade på behörigt avstånd. Den teatern tycker jag var bäst av alla. Så proffsigt gjort med vildvittror, grådvärgar o de där små som säger "Voffö gör de på detta viset". Ja allt är bara så bra!!! Den för vi till hotellet, åt mat och somnade gott.
 
Efter frukost var det dax igen. Denna dag höll vi ihop allesammans lite mera. Vi började hos Saltkråkan, gick vidare till Karlsson, Madicken och sen blev det hinderbana, lekpark och lotter innan det blev Emilteater. Båda grabbarna gillar verkligen teater och sitter som ljus. Lite läskigt är det att gå fram till tex Emil när han är hemma (tycker Noel) men annars så gjorde han husen till hans egna och möblerade o stängde dörrar precis som Filip gjorde i samma ålder.
När vi fått lite mat i magen (pannkaksbuffé eller korv) så var det dax att hälsa på hemma hos Pippi. Vi hann sitta på Lilla Gubben och leka i hennes hus innan den stora teatern började. Lite läskig var den nog tyckte Noel men han skrattade gott när de försökte slåss med Pippi.
Efter Pippi fick vi bråttom för då ville de se dockteater om Karlsson på taket. Ingen av mina grabbar är blyga av sig märker man. De pratar och svarar när de frågar på teatern. Lite mycket och högt ibland kanske. Roligt att se Filip som är nånstans mittemellan stor o liten. Pippi o Emil säger han är barnsligt men sen kan han gladeligen titta och tycka att det är kul när han är där. Han ville gärna gå tillbaka till Madicken och dockteatern har han alltid älskat. Det är inte alltid lätt att vara snart 6 och både vilja var stor o liten.
När Karlsson var slut gick vi till Ronja och åt glass. Filip, Noel o Anders begav sig genast ut i skogen med rövarna på skattjakt. De letade visst efter vildvitterägg.
Sen fick vi se en Ronjateater och Noel var så glad för det smällde ingenting. Filip, morfar o Anders blev kvar vid vattenhjulet o en till Ronjateater medan vi gick till Katthult och hann med en till Emilteater.
Sedan blev det lite shopping innan vi åt mat för att sedan åka hem till Sura igen. Det tog tre minuter från att vi satte oss i bilen till att Noel sov, Filip höll sig vaken hela vägen hem. Men han hoppade i säng självmant när vi kom hem och jag tror han somnade innan huvudet landade på kudden.
 
Kan bara fortsätta tycka att detta är ett underbart ställe att åka till och jag tror att vi kommer tillbaka nästa år igen. Nästa sommar är det ju ett nytt större Katthult dessutom men då kanske Noel har bytt idol. Han som var så rädd för Karlsson innan vi åkte tycker ju nu att han är såååååå busig. Och Filip som var rädd för Tengils soldater var med o tittade på de i år. Så vem vet...
 
Visar lite bilder o filmer i nästa inlägg för jag förstår inte hur man sparar detta till nästa gång.
 
Tjillevippen!!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0